Alt manifest – eram nervos

Eram nervos, nu ma ascultati…

 

Sunt tot felul de lucruri care ma exaspereaza uneori. Nu stiu, efecte ale liberului arbitru uman, de uneori ma intreb daca omul nu ar fi fost mai bun intr-un totalitarism bazat pe cultura promovata de o clasa de genii, aristocrati de preferinta, prin voia Teatrului, Bibleotecii si Cladirii Operei, si prin orice alta metoda.

Sunt mult prea multi oameni pe Pamantul asta pentru a li se da libertatea de a gandi. Mai ales ca din prima clipa suntem sortiti uniformizarii si improstiirii. Nu-mi place, si gata. Is mai selectiv, imi permit.

De cand pana cand are un om dreptul de a trai, dar alte vietuitoare nu? In ideea ca omul ofera drepturile la tot ce ii este in jur, cine-i ofera drepturile omului? Dumnezeu? That old-man with a white beard what-cha-ma-call-it? Nu-i corect! Adevarat ca este necesara existenta unei rase conducatoare, dar nu a unei rase care este mai patetica la categoria „procreare a speciei” decat rozatoarele de gabaritul soarecilor; macar de ar avea si promova cultura! Nu SIDA si idiotenia…

Daca mie mi se ofera drepturi din partea unei organizatii socio-politice, precum statul, considerata a fi o „chestie” mai puternica decat individul in sine, am si eu dreptul de a impune legi celor inferiori mie? Da logic ca am! Dar ma lasa cineva? Logic ca da! Dar nu pana la nesfarsit…in momentul in care devi o persoana de o anumita importanta unui anume grup uman si esti intr-o pozitie anti acelei clase si entitati conducatoare, insusi creatorii de morala sociala, cei care impun modus vivendi-ul si modus operandi-ul tuturora, te vei trezi cu gatul taiat, fie ca la propriu fie ca la figurat. Ideea-i aceeasi.

Si lor…le taie cineva gatul? O data cand ei impun anumite idei unei mase populare care avea menirea de a evolua individual si nu intr-un sistem de iti-impun-ce-si-cand-sa-gandesti, aceia au dreptul la a pati aceeasi soarta cu cei pe care ii distrug cand se simt in pericol. Caci ei insisi trimit umanitatea asta catre pericol…

Nu ala fizic! Oricum nu m-as supara daca populatia lumii s-ar injumatati, sau mai bine, s-ar inzeci, ci ma refer la pericolul psihic, acela de a uita ca esti un om, momentan, singura vietuitoare dovedita ca avand capacitati diferite de a celorlalte vietuitoare. Noi suntem cei cu creierii…celelalte vietuitoare sunt cele cu perceptiile extra-senzoriale. Noi nu simtim cand vine ploaia, decat cei cu artita. Si nici cand vine cutremurul nu-l simtit. Pentru acestea avem tehnologie si metode de a descoperi viitorul apropiat si indepartat pe toate planurile.

Dar prevestitorii-de-ploi-si-cutremure nu pot percepe altceva: viata din afara rutinei impuse de genetica rasei si a sub-rasei. Mai precis, acea rutina de te-nasti-te-hranesti-te-procreezi-mori. Iar noi incepem sa o dam fix in imperceptia acelor actiuni care ne fac atat de diferiti de ceilalti. Noi nu mai suntem acele creatii, evolutii, dezvoltari care sa traiasca in aceeasi rutina, doar pentru a ajuta societatii. Asta e munca animalelor, acelora care traiesc in haite, gasti, munca maimutelor care is procura hrana impreuna si au grija de puii lor la comun, a suricatelor care sapa gauri grupului-familiar si mai apoi se duc intr-o grupa bine definita la vanatoarea de ganganii, sau a elefantilor care au in frunte pe cei-batrani, care conduc toate operatiuniile, iar cei adulti si inca tineri au obligatia de a apara pe cei slabi, copii si batrani.

Noi suntem oameni! Oameni care mai au doar doua parti animalice in ei: auto-conservarea de sine si procrearea speciei. Dupa aceea avem de a face cu o gramada de mutatii intre constientul strict uman si inconstientul pur animalic, datorate existentei umane intr-o societate care ne cere mult prea mult timp din viata noastra in scopuri sociale: sa fim educati cu minciuni, pe care sa le credem initial, ca mai apoi sa descoperim ca nu stim sigur daca stim ceva (dand in ideea lui Aristotel de „stiu ca nu stiu”) si nici daca avem incredere in alte surse, total diferite de cele deja prezentate; sa ni se ceara sa credem intr-o divinitate, intr-o religie, secta, sa platim sa fim iertati si sa cerem sa fim iertati pentru simplul fapt ca existam, ca ne-am nascut fara voia noastra; sa ni se ceara sa fim datori pe viata unui structuri socio-politice numite stat, pe care posibil nici nu o doream – dar suntem mintiti de inimaginabila nevoie a ei; sa muncim jumatate din viata noastra doar pentru a exista si a ne plati acele datorii statului, si stai, sa platim si acele lucruri oferite, atat de necesare vieti moderne: apa, curentul electric, caldura, gazul…lucruri care ne sunt oferite de insusi natura, dar omul se foloseste de acestea pentru a trage foloase de pe urma ei; sa iesim la pensie si sa ne dam seama ca nu am facut prea multe si ca mai avem putin de trait – asta vine de la sine.

Noi suntem oameni! Oameni care se auto-corup si-i corup pe altii. Oameni care nu stiu daca mai merita sa fie considerate drept inteligente. Inteligenta stiintifica nu ne iarta pacatele distrugerii inteligentei interioare, cea a asa numitei „spiritualitati”, a cunoasterii de sine si a conceptiei despre tot.

Noi suntem oameni! Si devenim animale cu o cultura stiintifica dezvoltata. Animale care se [vor] lupta intre ele pentru femele sau masculi, pentru a se procrea, se [vor] lupta intre ele pentru locul de munca, hrana, existenta, pentru o amarata de diploma de facultate, doar pentru a fi fericiti: un partener de viata care are scopul de a aplana sentimentele proprii si nevoile sexuale, un loc de munca care sa ofere posibilitatea auto-conservarii de sine, prin hrana, adapost si un egoism care creste cu cat creste si numarul de bani din cont…si atat!

Noi suntem animale! Animale care cautam sa avem ce ni se impune sa dorim sa avem. Ni se impun idei despre perfectiune. Ni se impun idei de frumos. Acum frumosul lui si-al ei e precum Coca Cola si Pepsi…toti spun ca sunt doua produse diferite, pe cand sunt acelasi rahat. Ni se impun vise si dorinte. Ni se impun viziuni despre viata si moarte. Ni se impun personalitati pe care nu le putem accepta din cauza diferitei constructii a psihicului nostru. Ni se impun limite, si pe cei ce le intrec trebuie sa-i uram. Ei nu ne vor binele. Ei sunt egoistii! Ei sunt cei ce vor tot binele pentru ei. Nu noi…noi suntem puri la suflet. Suntem credinciosi si-avem frica de Dumnezeu si de Stat. Frica de politie, de moarte, de viata, de ziua de maine, de reptile, de clovni, de cer, de toate lucrurile care se spun despre Univers, de trecut, de adevar, de adevarata minciuna, de tot, chiar si de noi insine…ni se impune frica!

Ni se impune sa credem ca suntem unici pe cand pe zi ce trece, planul de uniformizare a populatiei isi continua munca. Toti vor deveni unul si unul este un sclav, in cazul acesta. Ni se cere sa gandim in modul nostru, de a vorbi in stilul nostru, dar daca trecem un pic de bariera normalului impus de altii, vom fi pedepsiti.Si atunci, ce mai este si omul? Cu nimic mai diferit decat o ciuma: sub diferite forme, are acelasi efect. Iar omul a ajuns in stadiul in care sa nu mai merite sa traiasca pe pamantul acesta. Pamantul de l-a creat pe om si l-a ajutat sa evolueze si sa ajunga rasa dominanta este acuma calcata in picioare de creatia sa. Evolutia care se crede Creatia si chiar insusi Dumnezeul suprem si e incapabila sa constientizeze minusculitatea Sa (hai sa fim si noi ironici…) in tot Universul de este intr-o expansiune continua.

Nu mai e timp de mila pentru om. Nu mai e timp pentru a incerca sa schimbam ceva. Nu poti schimba o mentalitate deja impusa si incorporata in sistemul existential al omului…mai ales cand e vorba de sute de milioane. Si nu-i poti scapa de frica. Nu-i poti debusola astfel inca sa nu mai fie comenteaza-daca-nu-ti-convine-ceva-dar-nu-actiona ci actioneaza-si-vorbeste-dupa-aceea, care, daca nu ma insel, este chiar modul prin care schimbi ceva, daca a) este vorba de un numar mare de oameni doritori de reforma sau b) este vorba de pita societatii, intelectualii si oamenii cu putere, care pot schimba lucrurile foarte usor. Si astazi, 90% din oameni sunt reprezentati de definirea de la punctul a), 8-9% sunt reformistii-pozitivi din punctul b) si 1-2% sunt tot asemanatori cu cei din punctul b), doar ca vor sa reformeze totul dupa cum doresc ei.

Omul este plaga care se va ucide Terra si va disparea o data cu ea.
Si tot omul va plange dupa ceea ce a distrus.
Si tot omul va plange dupa sine, ca s-a lasat dus de nas.
Si tot omului i se va spune: tu ai fost prostul, ai avut atatea optiuni, dar ai ales sa fi controlat si sa distrugi.
Si tot omul isi va dori sa ia totul de la capat.
Dar omului i se va spune: Nu. Ti-ai pierdut sansa.
Si tot omul va continua sa planga…
Si omul va fi uitat pe vecie. Ca si rasa si ca si individ. Si vor veni alte rase pe pamant si vor face arheologie si supozitii in masa respectiv la ceea ce a fost omul candva.
Si omul va ajunge exponat intr-un muzeu, precum animalele pe care le-a facut sa dispara din cauza prostiei lui.
Asa grait-a realitatea! Zarathustra nu mai are nimica de-a face cu asta…tot noi l-am omorat si pe Zarathustra, precum l-am omorat si pe Dumnezeu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s