Suciu argumenteaza si explica cele vazute in „Mana care se hraneste singura…”

Un anume tanar, Suciu Alex, prieten bun cu mine, sustine ca a vazut in urmatorul video, ceva:

Si uite ce ne spune el:

Mi-am dat seama ca traim intr-o noua era. O era digitala in care din fericire pentru unii dar prea  putini din pacate, renaste Simbolismul, un curent artistic ce a luat contur la finele secolului XIX.

De curand am dat peste un material scurt dar impunator realizat de un tanar fecior pe nume Grecu Cristian ce l-a postat pe pagina lui personala de Youtube. Videoclipul lui m-a impresionat puternic deoarece domnul Grecu printr-o simpla gesticulare a mainii a descris o intreaga poveste ce se invarte in jurul unui popor puternic care din pradator devine prada pentru ca stim cu totii ca natura este mai presus ca orice.  Autorul este la cel de-al doilea videoclip dar asteptam cu interes noi descrieri la fel de captivante.

Acest videoclip simbolist, dupa cum am spus adineauri exprima lupta interna a unui popor ce a ajuns  de la apogeu pana la colapsul lui sublinind faptul ca doar cei puternici  rezista in timp si spatiu, ca un popor oricat de slab sau puternic ar fii,  el nu va disparea niciodata in totalitate. Exemplu istoric cel mai elocvent este decaderea Romei antice.

Poporul puternic este simbolizat  printr-un pumn 0:12 ce isi atinge apogeul cultural si ne arata cat de bine este inchegat si gata sa ii doboare pe toti cei care ii vor sta in cale. Dar mai apoi incepe  sa decada fiind macinat de problemele sale interne (economice, culturale, politice si militare) ce nu s-au lasat prea mult asteptate separanduse in mai multe grupuri de rezistenta sau baricade civile cum le numesc unii 0:32.

Odata ce un grup de oameni se afla impreuna la marginea unei prapastii acestia se solidarizeaza mai mult ca niciodata luptand cot la cot pentru a elimina dezastrul ce ii inconjoara si ii sfarma tot mai intens.

La 0:43 apare mana ce urla disperata dupa ajutor dar in zadar. Ajutorul nu a aparut deoarece in momentul in care esti puternic cei din jurul tau te vor doborat la pamant, te vor disparut ca mai apoi sa predomine ei si fostul tau teritoriu.

La 0:47 Poporul lasat la marginea prapastiei  innebuneste complet si genereaza o serie larga de explozii in lant lasand in urma doar cativa soldati ce au captatat experienta si au reusit a fii puternici in fata tuturor problemelor interne si externe. Ei reusesc in continuare sa ramana pe barricade. Pentru ei speranta moare ultima. Ei spera ca intr-o zi toate sa revina la normal 0:57 (cele 3 degete) .

Cifra 3 este dupa cum bine cunoastem, o cifra magica, o cifra divina. Autorul videoclipului ne sugereaza ca aceasta poveste se petrece pe un taram fantastic, un taram mitic ce planeaza departe de orizonturile noastre lumesti.

La 1:06 Putem vorbi deja de un deznodamant care este destul de previzibil si anume ca in final cel mai puternic intotdeauna invinge ramanand in picioare pana la ultima clipire. Cel mai puternic este evidentiat prin degetul mijlociu, un deget ce exprima puterea de caracter, taria. Lupta dar in acelasi timp si vulgaritatea. Consider ca o doza controlata de vulgaritate este absolute necesara pentru a reusi in viata deoarece societatea zilelor noastre ne impune idea ca daca stai si taci politicos, vei rabda de foame.  Degetul mijlociu ne mai arata si ca invingatorul provine dintr-o clasa sociala mijlocie. Nu e nici instarit dar nici sarac lipit. A avut parte de o educatie decent fapt care l-a avantajat foarte mult in lupta s-a interna. Se cunoaste ca cei bogati sunt prea snobi pentru a trece peste obstacolo iar cei prea saraci nu au parte de invatatura care sa ii propulseze spre a-si indeplini visele. Din acest punct de vedere as indrazni sa afirm ca acest videoclip are o usoara tenta politica liberala.

Acest soldat ramas victorios este acum suficient de matur ca sa isi urmeze destinul si anume cel de a coloniza o noua civilizatie, una ce va renaste din propria ei cenusa la fel cum a facut si pasarea Phoenix.

Cu drag, Suciu.

Lasă un comentariu